De gode pandekager fra mormor.
Jeg husker altid de fantastiske pandekager, som min mormor lavede. Hendes hemmelighed var at lave dem så tynde som muligt. Det var ikke altid nemt, men de blev så lette, at man kunne spise mange flere. Jeg anbefaler dem med jordbærsyltetøj eller simpelthen med smør og sukker, når pandekagen stadig er varm, lige når den kommer ud af panden. Velbekomme!
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 50 g smør
- 50 cl mælk
- 10 cl vand
- 4 store æg
- 2 spiseskefulde sukker
- 1 knivspids salt
Instruktioner Tilberedning på panden:
- I en skål tilsættes hvedemel, 2 spiseskefulde sukker og en knivspids salt.
- Hæld mælken og derefter vandet gradvist i, mens du pisker med et piskeris.
- Tilsæt derefter det smeltede smør og æggene til sidst.
- Lad pandekagedejen hvile i 30 til 45 minutter i køleskabet.
- Brug en pandekagepande til at lave dine bretonske pandekager: smør den med en smule smør og hæld en skefuld dej på panden.
- Steg pandekagen i cirka 2 minutter på hver side, og vend den med en spatel.