Moules marinières

You are currently viewing Moules marinières
Moules marinieres

Moules marinières er en ikonisk ret fra det bretonske køkken. Bretagne, med sine vilde kyster og fiskerihavne, er kendt for sine friske og velsmagende skaldyr. Bouchot-muslinger, der dyrkes på træpæle i havet, er særligt værdsatte for deres delikate smag og møre kød. Denne traditionelle opdrætsmetode, typisk for regionen, går tilbage til det 13. århundrede og bruges stadig i dag. At nyde muslinger marinières i Bretagne er at smage på et stykke historie og maritim kultur! 

Ingredienser:

  • 1,5 kg muslinger (750 g pr. person)
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 bundt persille (20 g)
  • 30 g saltet smør
  • 30 cl tør hvidvin
  • Timian
  • Peber

Vigtig trin: En Guide til Rensning af Muslinger

Forberedelse:

  1. Rens muslingerne (se video)
  2. Hak skalotteløg og hvidløg, og hak persillen og sæt ingredienserne til side hver for sig.
  3. Smelt smørret i en muslingekedel, tilsæt skalotteløgene i gryde, og derefter hvidløget, og lad det simre forsigtigt.
  4. Tilsæt muslingerne, hvidvinen, timian, persille og peber, rør rundt og lad det koge under låg.
  5. Rør rundt og løft muslingerne fra bunden, så dem øverst også kan koge, og lad det koge i cirka ti minutter.
  6. Når alle muslingerne er åbne, er de færdige!